Wednesday, August 19, 2009

Neumerenost u umerenosti

iliti fekalna piramida vs. bela kuga

Prvo da pojasnim šta je fekalna piramida.

To je kostrukcija sistema funkcionisanja u našoj Srbiji, sistem u kojem nema veze šta znaš, već koga znaš. Sistem u kom priliku dobijaju "poznati" i podobni, a ne kreativni i sposobni. Fekalnu piramidu uglavnom čine fekalne cigle. Fekalne cigle su pojedinačne ili grupne pojave koje piramidu čine potpuno neupotrebljivom i neuglednom.

Fekalnim ciglama fekalne piramide nije preterano stalo do toga da mesto na kojem se nalaze unapređuju i obavljaju posao zbog kog su tu, jer najčešće isti i ne znaju da ga rade. Međutim, svaku kritiku doživljavaju lično i najčešće je karakterišu kao "čist govor mržnje".

Cigle fekalne piramide se skoro po pravilu ne uklapaju jedna u drugu, pa svaka od tih piramida na prvi pogled i ne izgleda kao prava piramida, već kao grupa malih fekalija na velikoj gomili.

Svaka normalna cigla u fekalnoj piramidi služi da se od te gomile fekalija napravi kakva-takva forma koja liči na piramidu, uz stalni pritisak na svest istih, da čvrstih cigala ima koliko hoćeš i da mogu samo fekalnoj dobroj volji da zahvale što imaju tu čast da im služe kao potpora.

Fekalne piramide se uvek pozivaju na dve stvari: na to da i u drugim piramidama u svetu ima fekalija i na to da nije u evropskom maniru da se kritikuje bilo koja piramida.

Cigle fekalne piramide liče na prave cigle i velika većina ljudi se prevari kada vidi takvu bez ličnog kontakta sa istom. Međutim, posle par kontakta i najveći laici shvataju sa kakvim materijalom su se uhvatili u koštac.

Fekalna piramida koristi sve raspoložive metode manipulacije, od snebivanja prema tonu bilo kakvog glasa protiv nje, do bučnih najava rešenja raznih problema.

Fekalne cigle naše piramide imaju istančane senzore koji registruju bilo kakvo prisustvo prave cigle i onda ulažu sve napore i raspoloživa sredstva da obična cigla ne ugleda svetlo dana, osim ako od nje ne naprave fekalnu ciglu ili da je po mogućnosti presele u neku drugu piramidu, po principu "što dalje, to bolje".

Fekalna cigla ima hiljadu zamerki na svaku kritiku fekalne piramide, koje silom tretira kao najbitnije u suštini univerzuma.

Fekalna cigla ne zna šta je to bela kuga.

Protiv sistema fekalne piramide jedino efikasno sredstvo je fekalna motka.

Fekalne motke ce se uskoro deliti u Pokretu Solidarnost - brzo stani u red!