Thursday, September 17, 2009

Dinkićev inspektor u "Kuriru"




Na snimku je rasprava između Milenka Kosanovića, vođe poreske policije koja je po nalogu Mlađana Dinkića došla da zatvori Kurir, i advokata i novinara tog dnevnog lista.

Odgovarajući na pitanja prisutnih medijskih radnika, Milenko Kosanović nije odgovorio na pitanje da li ga je lično Mlađan Dinkić poslao u Kurir. Ćutanjem je odgovorio i na pitanje zašto se njegov načelnik Dejan Erić poziva na nepostojeće propise i utaju poreza na promet koji ne postoji.

Pre dva dana, Poreska uprava je protivzakonito pokušala da zapleni dokumentaciju ovog dnevnog lista bez prethodnog popisa i izdavanja potvrde da je dokumentacija zaplenjena. Na taj način, Mlađan Dinkić svesno vrši represiju nad istim onim novinama sa kojima je složno rušio Vladu premijera Zorana Živkovića.

Jasno je da je u našoj zemlji demokratija ugrožena, ali ne zato što novine objavljuju gluposti, nego zato što pojedinci iz vlasti koriste državne institucije da gase medije koji pišu ono što se njima ne sviđa. Šta god Kurir pisao, princip slobode govora je ugrožen i on se mora braniti po svaku cenu.

Iskreno, lično sam očajan što me je "demokratska opcija" dovela u situaciju da branim medij sa kojim se apsolutno ne slažem. Sve ukazuje na to da je Srbija u poslednjoj fazi pred užasnu diktaturu koju, bez obzira na duboke podele u našem narodu, ne smemo dozvoliti.